Milyen névnapok vannak Júliusban ?

Júliusi névnapok

Lefele görgetve végig nézheti az összes, ebben a hónapban található. A nevekre kattintva megtekintheti ezek részletes adatlapjait melyek tartalmazzák az összes névnapot és a jelentéseket.

Július 2

Ottó

Július 3

Kornél - Soma - Tamás -

Július 4

Ulrik - Erzsébet

Július 6

Csaba - Mária

Július 7

Apollónia - Vilibald - Bene

Július 8

Ellák - Edgár - Eperke

Július 11

Nóra - Lili - Nelli - Benedek

Július 13

Jenő - Henrik

Július 14

Örs - Stella - Kamil

Július 16

Valter - Irma

Július 17

Endre - Elek - András

Július 19

Emília

Július 20

Illés - Margaréta

Július 22

Magdolna - Mária - Magda

Július 25

Kristóf - Jakab

Július 26

Anna - Anikó Joakim

Július 29

Márta - Flóra

Július 30

Judit - Xénia - Péter

Július 31

Oszkár - Ignác - Bató

A világ bizonyos részein az ünnepelt keresztnevéből adódó névnap megünneplése is szokás. Ekkor, az adott naptári naphoz tartozó keresztnevet viselő személyt a családja és a barátai megünneplik. A névnap arányaiban nem akkora ünnep mint egy születésnap vagy évforduló, viszont mindenképp a nagy jelentőséggel bíró neves alkalmak közé számít. A névnap, mint minden más jeles nap, egy újabb alkalom az ünneplésre. Oldalunkon mindig megtalálja a mai névnapot, holnapi névnapot, tegnapi névnapot és emellett egy névnapi naptár összesíti az összes közelgő illetve elmúlt névnapot és a legjobb köszöntőkből választhat kedves ismerőseinek.

Magyarországon szokás a névnap megünneplése a születésnap mellett. Általában egy, néha két főbb névnap van egy napon, és több olyan, melyeket csak a részletesebb naptárak jelölnek. Szökőévben Február 24-ével betoldanak egy úgynevezett szökőnapot, ilyenkor ezen a napon nem ünneplünk semmilyen névnapot, az eredetileg Február 24–28-a közé eső névnapok pedig egy nappal hátrébb tolódnak.