Milyen névnapok vannak Júniusban ?

Júniusi névnapok

Lefele görgetve végig nézheti az összes, ebben a hónapban található. A nevekre kattintva megtekintheti ezek részletes adatlapjait melyek tartalmazzák az összes névnapot és a jelentéseket.

Június 1

Tünde - Jusztinusz

Június 3

Klotild - Cecília - Károly -

Június 4

Bulcsú - Kerény - Kerubin

Június 6

Norbert - Norberta - Cintia

Június 8

Medárd - Helga

Június 10

Margit - Gréta

Június 11

Barnabás

Június 12

Villő - Orfeusz - Adelaida

Június 13

Antal - Anett

Június 14

Vazul - Elizeus - Herta

Június 15

Jolán - Vid - Viola

Június 19

Gyárfás - Romuald

Június 20

Rafael - Dina

Június 21

Alajos - Leila

Június 22

Paulina - Tamás

Június 23

Zoltán - Szultána

Június 24

János - Iván

Június 25

Vilmos - Viola - Vilma

Június 26

János - Pál Cirill

Június 27

László - Sámson

Június 28

Levente - Irén - Iréneusz

Június 30

Pál

A világ bizonyos részein az ünnepelt keresztnevéből adódó névnap megünneplése is szokás. Ekkor, az adott naptári naphoz tartozó keresztnevet viselő személyt a családja és a barátai megünneplik. A névnap arányaiban nem akkora ünnep mint egy születésnap vagy évforduló, viszont mindenképp a nagy jelentőséggel bíró neves alkalmak közé számít. A névnap, mint minden más jeles nap, egy újabb alkalom az ünneplésre. Oldalunkon mindig megtalálja a mai névnapot, holnapi névnapot, tegnapi névnapot és emellett egy névnapi naptár összesíti az összes közelgő illetve elmúlt névnapot és a legjobb köszöntőkből választhat kedves ismerőseinek.

Magyarországon szokás a névnap megünneplése a születésnap mellett. Általában egy, néha két főbb névnap van egy napon, és több olyan, melyeket csak a részletesebb naptárak jelölnek. Szökőévben Február 24-ével betoldanak egy úgynevezett szökőnapot, ilyenkor ezen a napon nem ünneplünk semmilyen névnapot, az eredetileg Február 24–28-a közé eső névnapok pedig egy nappal hátrébb tolódnak.